Kervelsoep met vistorentje

foto kopie 2

Voor 8 personen als voor/tussengerecht
-200 gram gerookte zalm, gesnipperd
-100 gram gerookte forel, gesnipperd
-eetlepel creme fraiche
-3 preien, in ringen
-2 uien, gesnipperd
-2 groentebouillonblokjes
-1 liter water
-1 flinke bos verse kervel

Meng de vissnippers met de creme fraiche. Hier maak je straks met behulp van een kleine bakring de vistorentjes/tartaartjes van. Maak dan de soep. Fruit hiervoor de ui in een grote soeppan. Bak de preiringen een paar minuten mee. Voeg de bouillonblokjes en het water toe. Laat het aan de kook komen terwijl je de kervel fijnhakt. Na een kwartiertje pruttelen kun je de kervel toevoegen. Pureer dan de soep met een staafmixer. Breng ‘m nog op smaak met eventueel wat extra zout of peper.

Als je de soep uitserveert aan tafel is het leuk om alleen de borden met het vistorentje erop te zetten. De soep doe je dan in een theepot en schenk je er aan tafel bij.