Better than a plastic bag

Heel handig, die gratis doorzichtige plastic zakjes die bij de supermarkt bij de kassa liggen, maar slecht voor het milieu, eigenlijk helemaal niet zo stevig en iedereen ziet ook nog eens wat je gekocht hebt… Veel beter en leuker is natuurlijk je eigen toffe tasje. Hieronder hoe je ‘m maakt.

Je hebt nodig voor een tas van 42 x 30 cm met twee verschillende stoffen:
-een grote lap stof van ongeveer 60 x 30 cm (exclusief naden)
-twee stukjes stof van ongeveer 12 x 30  cm (exclusief naden
-twee stukjes stof van ongeveer 5 x 30 cm voor het hengsel
-vlieseline
-kant en lintjes of andere fournituren
-stuk witte stof voor de voering van 84 x 30 cm (exclusief naden)
-garen
-naaimachine

Naai de twee kleine stukjes stof aan de buitenkant van de grote lap. Je kunt er nog kant, lint of andere fournituren tussen doen. Vouw dan de lange lap dubbel en naai de zijkanten dicht totdat je een zak hebt. Maak dan de voering door de lap dubbel te vouwen en de zijkanten dicht de stikken. Doe de voering in de buitenkant van de tas.

Maak nu de hengsels. Strijk eerst vlieseline aan de achterkant van de stof. Daar worden de hengels steviger van. Vouw ze dan in de lengte dubbel en zoom mooi af. Speld ze netjes aan de tas vast en zoom alles netjes om. Klaar! Veel shopplezier!

JIM_5416