Visterrine met zalm, forel en garnalen

zalmterrine

Supermakkelijk om te maken en ook vooraf te bereiden, deze zalmterrine.

Voor 8 personen als voorgerecht:
-400 gram gerookte zalm
-150 gram roomkaas
-125 ml slagroom
-2 blaadjes gelatine
-eetlepel verse peterselie, fijngehakt
-eetlepel verse bieslook, fijngehakt
-halve theelepel gedroogde dille
-150 gram hollandse garnalen
-100 gram gerookte forel

Bekleed een terrinevorm of een kleine cakevorm met plastic folie. Bekleed ‘m dan met de gerookte zalmplakken. Laat de plakken een beetje over de rand hangen zodat je de terrine later kan dichtvouwen. Laat de gelatine 5 minuten wellen in koud water. Doe dan de roomkaas met de room in een pannetje en verwarm het zodat je een egale saus krijgt. Haal van het vuur af.  Knijp de gelatine uit en doe bij het roommengsel. Roer door en voeg de kruiden en garnalen toe. Schep de helft van dit mengsel in de zalm. Dek dit af met de forel. Giet de rest van het roommengsel erop. Dek nu af met de zalm. Laat het een nacht opstijven in de koelkast. Snijd er vlak voor het serveren plakken van met een Beetje sla erbij, stokbroodje of iets dergelijks, klaar.