Bloemkoolbroodjes Juf Gezond Recept Bloemkoolrijst
Dit recept is voor 4 broodjes.
300 gram bloemkool
1 ei
25 gram Parmezaanse kaas
1 eetlepels amandelmeel
1 eetlepels kokosmeel
1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
1 theelepel oregano (andere Italiaanse kruiden zijn ook goed)
peper
zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermaal de bloemkool in een keukenmachine tot fijne korrels. Doe de korrels in een ovenschaal en zet deze 2×5 minuten in de oven om wat vocht te laten verdampen. Na 5 minuten hussel je de korrels door elkaar met een vork, na 10 minuten nog 1 keer.
Doe de bloemkoolkorrels weer terug in de keukenmachine samen met de Parmezaanse kaas, amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, ei en kruiden.
Verdeel het deeg in 4 porties en maak platte broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, tot de broodjes een mooie goudbruine kleur hebben.
Wil je krokante broodjes? Dan moet je de broodjes langer in de oven laten. Wat ook nog helpt is de bloemkoolkorrels in een kaasdoek/theedoek fijn knijpen zodat er nog meer vocht uit komt. Deze stap moet je dan maken voordat je van de korrels deeg maakt. Note: hoe langer je de bloemkool verwerkt en verwarmt, hoe minder voedingswaarden er over blijven.
Je kunt de broodjes beleggen met allerlei hartige ingrediënten. Je kunt er zelfs tosti’s van maken.
Maar denk ook aan spicy gehakt topping, zoals taco’s bijvoorbeeld.
Gezondheidsfactor
Bloemkool is rauw het gezondst, omdat rauwe bloemkool nog alle voedingswaarden bevat. Bloemkool bevat een grote dosis vitamine C en is goed voor de spijsvertering.
source