Chinese loempia recept #1 Springrolls Recept
Chinese loempia
Voor de vellen te maken
1 lt water
450 gr bloem
2 eieren
Halve eetlepel zout.
Meng dit goed door elkaar en dek met folie de kom af zet die 3 uurtjes opzij. Dan zal het water naar boven drijven. Dit giet je af. En dan moet het mengsel ongeveer zo dik zijn als pannenkoek beslag iets dikker anders doe je er een beetje water door. En je bakt hele dunne pannenkoekjes maar aan 1 kant. Rustig laten garen.
Voor de vulling.
300 gr noodle (in heet water wellen en uitlekken)
200 gr gekookte kipfilet uit elkaar gepluist.
1 prei in halve ringen gesneden
1/2 winterpeen in julien gesneden
200 gram tauge
1 theelepel kerriepoeder
1eetlepel oestersaus
1 theelepel kipbouilion kruiden
Peper en zout een snufje
Om de vellen dicht te maken
Een papje van bloem en water
source