november 29, 2023

De gezondere variant van Soto ayam – Hoe Koken Saoto Soep Recept

De gezondere variant van Soto ayam Saoto Soep Recept

In het originele recept van soto ayam worden diverse producten gebruikt om dit gerecht te kunnen bereiden. In het originele recept gebruiken ze onder andere kippenbouten en zoete aardappelen. Om een vermindering van het aantal koolhydraten en een verlaging van het verzadigd vet tot stand te brengen, is er gekozen om voor deze producten een vervanger te kiezen. De kippenbouten worden vervangen door kippenborst, dit omdat kippenborst minder vet bevat en ook bevat het minder verzadigd vet. Een gezondere variant van zoete aardappelen zijn vastkokende aardappelen. De vastkokende aardappelen bevatten minder koolhydraten en ook minder calorieën.

Voedingswaarde voor 4 personen: Ten opzichten van het origineel:
Energie: 1722 kcal 1670 kcal minder
Eiwit: 179,5 gr 116,5 gr minder
Koolhydraat: 84,9 gr 8,1 gr minder
Vetten: 71 gr 130 gr minder
Verzadigd: 15,6 gr 46,4 gr minder
Onverzadigd: 55,4 gr 83,6 gr minder

Voedingswaarde voor 1 persoon: Ten opzichten van het origineel:
Energie: 430 kcal 418 kcal minder
Eiwit: 44,9 gram 29,1 gr minder
Koolhydraat: 21,2 gram 1,8 gr minder
Vetten: 17,8 gram 32,2 gr minder
Verzadigd: 3,9 gram 12,1 gr minder
Onverzadigd: 13,9 gram 20,1 gr minder

Gemaakt door Yaniek van Aken en Martijn Vermeulen

source

READ  VEGAN mango tempeh bowl || Koken met Amber :) - Hoe Koken Tempeh Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *