december 1, 2023

Havermoutkoekjes bakken – Made by Ellen – Hoe Koken Recept Glutenvrije Appeltaart Met Zelfrijzend Bakmeel

Havermoutkoekjes bakken – Made by Ellen Recept Glutenvrije Appeltaart Met Zelfrijzend Bakmeel

Op zoek naar een recept voor koekjes? Probeer dan eens deze heerlijke havermoutkoekjes met rozijnen.

Voor 16 á 24 koekjes personen – voorbereidingstijd: 15 minuten – oventijd: 15 á 17 minuten

Iedere zondag een nieuwe video! Je kan je ook abonneren: https://www.youtube.com/channel/UCARjGoywetcN5gcWrr2qYQw

Bekijk ook mijn blog voor heerlijke, verse & makkelijke recepten, reviews en styling ideeën: http://madebyellen.com

En volg mij ook op:
https://instagram.com/madebyellencom/
https://www.facebook.com/Madebyellen

Video credits:
http://www.grafischontwerpsloot.nl
Muziek:
humm ok by Gablé / http://www.gableboulga.com/

————————————————————————————————
Recept

Ingrediënten

125 gram boter – 100 gram ruwe rietsuiker – 1 ei – snufje zout – 145 gram rozijnen – 120 gram havervlokken – 2 theelepels kaneel – 115 gram bloem – 115 gram zelfrijzend bakmeel – 40 ml melk.

Roer de boter en suiker romig.

Voeg het ei toe. Daarna zout, rozijnen, havervlokken en kaneel. Meng alles goed door elkaar.

Doe de bloem en zelfrijzend bakmeel erbij. Wanneer alles goed gemend is voeg je de melk toe. Roer nog een keer goed door elkaar en maak van het deeg een bal. Wikkel het in huishoudfolie en plaats het deeg voor 20 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

READ  Hoe maak ik vegetarische lasagne voor het hele gezin? - Hoe Koken Lasagne Recept Makkelijk

Maak balletjes van het deeg ter grootte van ongeveer 1 eetlepel. Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg de balletjes op de bakplaat en druk deze plat tot ongeveer 1 cm. Zorg dat er ruimte tussen de koekjes overblijft omdat de koekjes in de oven gaan uitzetten. Plaats de plaat met koekjes voor ongeveer 15 minuten in de oven.

TIPS

Wanneer de koekjes net uit de oven komen voelen deze misschien nog een beetje zacht aan maar wanneer deze helemaal zijn afgekoeld worden ze harder.

Als je denkt dat de koekjes iets langer in de oven moeten, bekijk dan eerst de onderkant aangezien deze het snelst bruin wordt. Wanneer de koekjes te donker worden smaken ze bitter en daardoor minder lekker.

Enjoy It!

source

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *