Koken met Vleeschwaar: Crunchy Aziatische vleeskoekjes Groene Curry Recept
Check het recept in de beschrijving!
Koken met kids! Ga samen met jouw kleine boef(jes) op ontdekkingsreis door de Aziatische keuken en geniet samen van deze verrukkelijke crunchy vleeskoekjes. #Vleeschwaar
PS. Natuurlijk ook lekker voor grote mensen ;).
Ingrediënten voor 8 koekjes:
– 100 gram cervelaatworst
– 1 stengel lente-ui
– 1 stengel citroengras
– 1 eiwit
– 4 eetlepels kokosrasp
– 2 eetlepels bloem
– 3 takjes basilicum
– sap van ¼ limoen
– Extra kokosrasp voor de buitenkant
Optioneel: Mocht dit recept niet voor of met kinderen gemaakt worden dan is het erg
lekker om voor een intensere smaak de volgende ingrediënten nog toe te voegen:
– 1 eetlepel groene curry pasta;
– 1 stengel lente-ui;
– 1 scheutje vissaus
Stap 1: Snijd de lente-ui en de cervelaatworst op kleine stukjes en snijd het citroengras heel fijn.
Stap 2: Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en maal het fijn. Zorg ervoor dat het niet te nat is, anders kun je er nog wat extra kokosrasp bij doen.
Stap 3: Rol 8 balletjes van het mengsel en rol ze door een bakje met de extra kokosrasp zodat ze een mooi laagje krijgen, zet de balletjes 30 minuten in de koelkast zodat ze steviger worden.
Stap 4: Haal de balletjes uit de koelkast en druk ze een beetje plat, zoals een koekje.
Stap 5: Smelt een klontje kokosolie in een koekenpan, en bak de koekjes op middelhoog tot laag vuur aan beide kanten in 5 minuten gaar.
Stap 6: Serveer de koekjes op een stokje.
Stap 7: Even flink blazen en smullen maar!
source