LASAGNE RECEPT WAAR JE BANG VAN WORDT | EET JE BORD LEEG AFLEVERING 1 Lasagne Recept
VOLG ONS OP INSTA: http://www.instagram.com/eetjebordleeg
———————————————
👇🏻INGREDIËNTEN👇🏻
———————————————
100 gr boter
100 gr bloem
600 ml halfvolle melk
400 gr ricotta (koeling, vlakbij die kaas die je altijd in je Bugles doet. Ja die smerige troep ja.)
100 gr parmezaanse kaas
Nog meer parmezaanse kaas
1 heule nootmuskaat-noot-ding
200 gr spinazie, fijngeneden
2 bosjes bosui, fijngesneden
225 gr lasagnebladen, gewoon uit een pakkie
1/2 teentje knoflook, fijngesneden
300 gr basilicum, grofgesneden
3 handjes pijnboompitten
olijfolie
peper
zout
———————————————
👇🏻RECEPT👇🏻
———————————————
PESTO
1. Smash die knoflook echt helemaal de moeder. Dat kan je doen door met je mes de knoflook ‘uit te smeren’ over je snijdplank. Of lazer ‘m in een vijzel.
2. Gooi de knoflook nu in een keukenmachine. Basilicum erbij, boel weer kapot smashen. Je kan dit ook allemaal in de vijzel doen. Krijg je biceps van. Denken we.
3. 1 handje pijnboompitten erbij. Smashen. Half handje parmezaan erbij.
4. Beetje olijfolie erbij om de boel te binden.
5. Proeven. Beetje zout erbij. Half handje parmezaan. Klaar bende. Je hebt nu huisgemaakte groene pesto.
LASAGNE OF LASAGNA
1. Boter smelten in grote pan. Gesmolten? Bloem erbij. Roeren.
2. Geen witte plekjes meer van die gore droge bloem? Melk in scheutjes toevoegen. Blijven roeren.
3. Saus glad? Paar minuutjes laten pruttelen zodat de saus dikker wordt.
4. Vuur uit. Ricotta in de saus. Doorroeren. Handje parmezaan erbij. Veel peper en zout.
5. Nootmuskaat helemaal in de saus raspen. Blijven proeven. Is lekker.
6. Haal een aantal lepels saus uit de pan en donder het in een kommetje.
7. In de rest van de saus flikker je de bosui en de spinazie. Roeren!
8. Grote ovenschaal invetten met olijfolie. Oven voorverwarmen op 180 graaien selsioes.
9. Eenderde van de saus uitspreiden over de bodem van de schaal.
10. Laagje lasagnebladen. Protip: Breek ze alvast; dat vreet makkelijker.
11. Eenderde van de pesto op de lasagnebladen uitsmeren. Eenderde van de saus. Lasagnebladen.
12. Herhaal tot alles op is. Op de bovenste laag lasagnebladen smeer je die restsaus uit dat kommetje.
13. Pijnboompitten eroverheen.
14. 40 tot 45 minuutjes in de oven.
15. Vreet alles sneller op dan je foto’s kan maken voor op je stomme Instagram-hipster-foodie-account. Dikzak.
source