Recept Hindesteak met sjalotsaus en appel-spruitenpannetje- Colruyt Spitskool Recept
Bekijk het volledige recept onder ‘Meer weergeven’. Op http://www.colruyt.be/lekkerkoken vind je meer dan 6.000 andere heerlijke Colruyt-recepten.
Wild is helemaal niet moeilijk klaar te maken, en zeker hindesteak niet. De bittere smaak van de spruiten en de zoete toets van de appeltjes passen er perfect bij. Dit wordt een lekker feestmaal!
Recept
Ingrediënten (4 personen)
————————-
hindesteaks (diepvries)
250 g spruiten
3 appelen
1 granaatappel
1 sjalot
3 eetl. koude ongezouten melkerijboter
3 dl rode wijn
2 eetl. olijfolie
peper en zout
Voorbereiding (ontdooitijd + 15 min.)
————————————-
– Laat de hindesteaks volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
– Maak de blaadjes van de spruiten los en kook ze 1 min. gaar in lichtgezouten water. Spoel ze onder koud water en laat goed uitlekken.
– Snij de granaatappel in 2 en breek de helften open. Haal er de pitjes uit.
– Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm.
– Snipper de sjalot fijn.
Bereiding (25 min.)
——————-
1 Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de hindesteaks aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog 5 à 10 min. naar smaak verder garen (hinde wordt rosé gegeten).
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een wok of kookpot en bak de appelblokjes 5 min. Roer er de spruitenblaadjes en de granaatappelpitten onder. Kruid met peper en zout.
3 Doe de fijngesnipperde sjalot en de rode wijn in een steelpannetje en laat voor 2/3 inkoken op een hoog vuur. Klop er 2 eetl. koude boter onder en kruid met peper en zout.
Afwerking
————-
Snij de hindesteaks in schuine sneetjes en lepel er de saus over. Geef er de appeltjes met spruiten bij. Serveer met kroketten of rösti’s.
source