Recept Scampi’s in pestosaus en tomatenbulgur – Colruyt Artisjok Recept
Bekijk het volledige recept onder ‘Meer weergeven’. Op http://www.colruyt.be/lekkerkoken vind je meer dan 6.400 andere heerlijke Colruyt-recepten.
Scampi’s zijn een echte klassieker. Maar op een bedje van bulgur en tomatencoulis heb je ze nog niet vaak gezien. Dit voorgerecht is snel klaar en zal je gasten zeker kunnen bekoren.
Recept
Ingrediënten (4 personen)
————————-
– 12 grote, ongepelde rauwe scampi’s (diepvries)
– 1 courgette
– 2 dl lichte room
– 200 g bulgur
– 400 g tomatenstukjes met chili (blik)
– 1 eetl. groene pesto
– 1 koffiel. suiker
– 4 eetl. olijfolie
– peper en zout
Voorbereiding (10 min.)
———————
– Pel de scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij de scampi’s open vanaf de staart tot 2 cm voor de kop om een vlindereffect te krijgen. Dep goed droog.
– Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1/2 cm.
– Mix de tomatenstukjes met de suiker en 1 mespunt zout. Leng aan met water tot u 5 dl tomatencoulis heeft.
Bereiding (20 min.)
——————–
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes courgette 3 à 5 min. op een zacht vuur.
2 Voeg de tomatencoulis en de bulgur toe. Laat nog ± 10 min. garen op een zacht vuur. Haal van het vuur en laat 5 à 10 min. rusten.
3 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi’s 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
4 Meng de pesto en de room onder de scampi’s en laat nog 2 min. bakken.
Afwerking
Verdeel wat pestosaus over de borden. Schik er wat bulgur op en werk af met 3 scampi’s.
source