Surinaamse Roti met ketjap knoflook garnalen Recept Met Garnalen
Surinaamse Roti met ketjap knoflook garnalen:
• Like als je dit lust!
• Recept: http://bit.ly/1Afmxc4
• Waar verkrijgbaar: http://bit.ly/1Gw3Yn2
• Exclusief voor jou en je vrienden
Ingrediënten:
1 pak Faja Lobi Sandhia’s Roti (4 stuks échte Surinaamse roti)
2 tl maïzena
150 ml water
500 gram Shanghai paksoi
400 gr garnalen (medium zonder staart)
zonnebloemolie
1 grote ui
4 teentjes knoflook
2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
1 tl pimentpoeder
1 tl Trassie Trafasie (échte Surinaamse trassie)
2 tl bruine suiker
3 tl pure sesamolie (toko)
Bereidingswijze:
Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Shanghai paksoi (in stukjes gesneden) in ruim water 4 minuten koken en afgieten. Garnalen in 2 eetlepels olie licht bakken en afscheppen.
5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie, bruine suiker, garnalen en Shanghai paksoi hieraan toevoegen en omscheppen. Hierna het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten smoren. De laatste minuut de sesamolie toevoegen.
Serveertip:
Serveren met Sandhia’s Roti; voor een pikantere smaak, gebruik Roti Sambal Trafasie.
Variatietip:
Varieer de Shanghai paksoi met broccoli of voeg 200 gram kousenband toe.
source